What’s a good friend like? One may have different answers to this question at different ages.
When he is very young, he may think a good friend must be together with him all day. And they can share everything together. If his friend doesn’t give him food to eat once, he doesn’t think they are good friends any more. But they will play together happily again very soon.
When he grows older and studies in a middle school, his idea about a good friend changes. He thinks a good friend should be helpful and honest. A good friend should always help him with his lessons. A good friend should come to him when he is sad. And he is always ready to tell everything to his friend. If his friend tells others about his secrets, he may hate the friend.
When he grows up, he may not think it’s necessary for a good friend to be always honest. Everyone has his secrets. If the truth(真相) may hurt the friend, it’s better to keep it secret from him than tell him about it. And he may think a good friend can give him some good advice when he has problems. He comes to understand that he shouldn’t just ask friends for help and that he should also learn to do something for his friends.
1.The writer thinks when a person is very young, ____________.
A. he doesn’t have any friends
B. he has a poor memory
C. he usually likes generous friends
D. he doesn’t want others to share his food
2.We should keep it secrets from our friend when ________.
A. he is very young
B. he grows up
C. he is unhappy
D. the truth may hurt him
3.What does a person want to get from his friends when he is in trouble?
4.The passage mainly tells us _____________.
A. what a good friend means for a person at different ages
B. how to keep secrets for our friends
C. how to make friends
D. how important it is to be an honest friend
1.C 细节理解题。根据短文第二段中的句子“When he is very young, he may think a good friend must be together with him all day. And they can share everything together.”可知，他通常喜欢比较慷慨的朋友。答案为C。
2.D 细节理解题。根据短文最后一段中的句子“Everyone has his secrets. If the truth(真相) may hurt the friend, it’s better to keep it secret from him than tell him about it.”可知，如果事情的真相会伤害到朋友，最好不要说出真相。故答案为D。
3.B 细节理解题。根据短文 最后一段中的句子“And he may think a good friend can give him some good advice when he has problems.”当遇到困境时，最希望从朋友那里得到好的建议。答案为B。
4.A 主旨大意题。从短文开头的句子，我们可以找到答案。在不同的年龄段，你可能会对好朋友的理解有不同的答案。故答案为 A。